Home
De Residence
Het Appartement
Streek en Land
Plattegrond
Contact

Het culinaire Frankrijk, land van wijn en stokbrood, kaas en olijfolie, waar natuurpracht, waterpret en strandplezier centraal staan. We hebben het hier natuurlijk over de Provence. 

 

Het klimaat aan de Côte d'Azur is uiterst aangenaam, er zijn maar liefst 300 dagen zon per jaar. Vandaar ook dat er veel Nederlandse overwinteraars naar deze streek trekken. De Côte d'Azur heeft een erg afwisselend landschap. Aan de ene kant de kuststreek met een mooi azuurblauwe zee, grote witte zandstranden, gezellige terrasjes en eindeloze boulevards.

 

Aan de andere kant duizen jaar oude dorpjes bovenop zonovergoten bergen met adembenemende  uitzichten over de roodroze daken van die typisch provençaalse huizen. Hier kunnen ontelbare wandelingen en fietstochten door diepe valleien worden gemaakt, waar men kan genieten van de absolute rust. Dorpjes als Grasse, beroemd om zijn parfumindustrie, het op een vesting gelegen St Paul de Vence of het kunstenaarsdorpje Eze zijn absoluut het bezichtigen waard in het provençaalse achterland. Een absolute must zijn ook de bekende plaatsen als Cannes, met zijn boulevard vol majestueuze hotels en beroemd om het filmfestival, Monte Carlo, deel van de onafhankelijke staat Monaco met zijn zo roemruchte casino en zijn prachtige haven en tropische tuinen en St. Tropez, het beroemde havenstadje met die unieke combinatie van mondain en traditioneel.

 

 

 

Aan te bevelen dagtochten:

 

Een dagje met de kinderen naar  in Antibes, het grootste dolfinarium

in Europa, waar niet alleen een prachtige dolfijnenshow te zien is, maar ook een overkoepelende haaientunnel, een vlinderpark en een kinderboerderij. 

 

           

 

               

Een dagje de verschillende parfumfabrieken in Grasse bekijken. Er bestaan 3 verschillende fabrieken waar 7 dagen per week gratis rondleidingen worden gegeven. In de fabriek 'Galimard' kan men zijn eigen parfum samenstellen.

 

 

 

Een bezoekje aan de glasblazerij in Biot.

 

Een dagje met de kinderen naar de dierentuin (Parc Zoologique) in Fréjus. In een afgezet gedeelte van deze dierentuin kan men een 'safaritocht' maken en langs alle wilde dieren rijden.

 

Een bezoekje aan de verschillende pottenbakkerijen in Vallauris. In het stadje zelf staan alle winkels vol met provençaalse schalen, vasen, lampen enz.

 

Een bezoekje aan de grotten van St-Cézaire Sur Siagne of de grotten van Saint Vallier de Thiey (allebei vlakbij Grasse).

 

Daarnaast natuurlijk niet te vergeten de vele golfbanen! Voor beginners tot ver gevorderden, er is voor elk wat wils. Verschillende golfbanen zijn te vinden in Cannes/Mandelieu, Grasse, Mougins,  Biot, Valbonne, Ste Maxime en Opio.

                                

Een absoluut aan te bevelen tocht is de rit tussen Cannes en Frejus waar men de enorme roodgloeiende rotsformaties van de Esterel kan waarnemen. Hier kunnen prachtige (sportieve) wandelingen en fietstochten worden gemaakt door de ongerepte natuur.